I disse uger lægges sidste hånd på Bellarækkerne – de 122 nye rækkehuse i Ørestaden, der er skabt under inspiration fra byggeforeningshusene på Østerbro. Børnefamilierne er allerede rykket ind i de første huse, mens de sidste rækkehuse færdiggøres lige nu.
Byggeforeningshusene, der i slutningen af 1800-tallet blev opført for at skabe bedre vilkår for arbejderne, er i dag blevet eftertragtede velhaverhjem og små landsbyer i storbyen. Og bliver i dag solgt for tocifrede millionbeløb.
Bellarækkerne er en moderne udgave af de eftertragtede byggeforeningshuse. Den lille landsby i Ørestaden står nu klar til indflytning, efter en byggeperiode på godt to år. De første beboere er allerede rykket ind i rækkehusene, og i disse dage færdiggøres de sidste af de i alt 122 huse, så Bellarækkerne nu står klar som en helstøbt lille landsby.
Ved første øjekast kan man se, at de 122 rækkehuse er skabt med klare referencer til de velkendte københavnske byggeforeningshuse. De moderne, lyse byhuse er hver på 114 kvadratmeter, og i lighed med fx Kartoffelrækkerne, Brumleby og Humleby er de fordelt i flere plan.
Attraktiv for storbyens mange børnefamilier
De nye rækkehuse er især attraktive for storbyens mange børnefamilier, der ønsker moderne boliger, lys og luft tæt på byen. Hele området er bilfrit, og stierne mellem husene binder området sammen og danner god grobund for fællesskab.
Det er Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der har slået stregerne til de moderne boliger, der med skrå tagflader og store vinduespartier mod syd lader masser af lys ind i de små og tætliggende byhuse.
Skrå tagflader kræver meterlange skruer
I disse uger går håndværkerne på byggepladsen og lægger sidste hånd på Bellarækkerne. Det gælder også tagdækkerne fra Krone Tag, som gennem de seneste to år har sikret en solid tagløsningen på husene i det nye bykvarter.
På projektet måtte tagdækkerne bruge skruer og rør på godt 900 mm - det vil sige næsten meterlange skruer og rør mod en normal længde på ca. 300-400 mm.
Grønne tag sikrer nordisk udtryk
Oven på Residek tagpappen beklædes tagene med sedum. Det giver husene et grønt tag og et naturligt, nordisk udtryk, hvilket skaber en god sammenhæng med de grønne områder på Amager Fælled.